Stress en lichamelijke klachten

Basis: bio-energetisch analyse


‘van de stoel af komen’
       werkt voor mij beter

Ik behandel mensen met stress en lichamelijke klachten vanuit verschillende invalshoeken; middels lichaamsgerichte therapie, Mindfulness, EMDR en gedragstherapie.

Lichaamsgerichte therapie biedt uitkomst voor:
psychische problemen,
lichamelijke klachten,
stress klachten,
burnout klachten,
angsten en
trauma gerelateerde klachten.

Hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, ademhalingsproblemen, stijve nek en rugpijn zijn lichamelijke klachten waar men veel last door ervaart. In veel gevallen komen daar psychische klachten als angst, somberheid, lusteloosheid en depressieve gevoelens bij.

Individueel, groepen en relatietherapie

Ik werk voornamelijk individueel, maar ook met groepen en stellen (relatietherapie), altijd lichaamsgericht. Neem contact met mij op voor een afspraak of vragen.

Klachten na scheiding, ontslag, ziekte of overlijden

Heeft u lichamelijke klachten of andere klachten en vraagt u zich af: ‘Hoe moet ik verder na scheiding, ontslag, ziekte of overlijden?‘ Dit zijn allemaal pijnlijke gebeurtenissen waardoor stress kan ontstaan. Als dit langere tijd duurt kan dit zich gaan uiten in lichamelijke klachten. Vaak heeft men zelf niet in de gaten dat langdurige stress de veroorzaker van de lichamelijke klachten is.

Werken vanuit het lichaam geeft energie en inzicht

De lichaamsgerichte therapie heeft als basis de Bio-energetische analyse. Zelf heb ik gemerkt hoe het werken vanuit het lichaam energie en inzicht geeft. Het minder statisch werken en ‘van de stoel afkomen’ werkt voor mij beter.

Het spreekt mij erg aan dat Mindfulness niet streeft naar het ‘wegwerken’ van klachten, maar naar het leren toelaten en het leren ophouden met ertegen te vechten. Ik heb gezien dat dit juist weer ruimte geeft om dingen te gaan doen die iemand eigenlijk al had opgegeven. In plaats van: ‘Ik moet eerst van mijn klachten af en dan ga ik…’.

EMDR heeft mij handvatten gegeven om trauma’s weer op een andere manier te helpen verwerken. Een enkelvoudig trauma kan in korte tijd worden verwerkt.

Contact en locatie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact met mij op.