Psycholoog

Psycholoog Lonneke Poels

 


 
Ik ben Lonneke Poels, geboren in 1963 en als psycholoog afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Sinds 2008 werk ik in de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt als psycholoog en trainer vanuit de toenmalige Rutgers stichting en in het reïntegratieveld. In die tijd was ik al geïnteresseerd in emotioneel lichaamswerk en bio-energetica. Daarom heb ik de laatste jaren verschillende opleidingen gedaan om mij te specialiseren in lichaamsgericht werken. Met deze kennis en ervaring wil ik mensen met psychische en lichamelijke klachten bij hen passende ondersteuning bieden. Mijn praktijk in Haarlem, is ook goed bereikbaar voor mensen uit de regio’s Alkmaar, Amsterdam en Leiden.

Mijn opleidingen

Psychologie. Radboud Universiteit Nijmegen.

Bio-energetische psycho-analyse. Ik heb via het Nederlands Instituut voor Bio-energetische Analyse, NIBA de vierjarige opleiding Bio-energetische psycho-analyse afgerond. Deze beroepsvereninging is onderdeel van de Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie, SBLP. Werken vanuit het lichaam geeft energie en inzicht.

Mindfulness. Ook heb ik me geschoold in Mindfulness en de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Mindfulness streeft niet naar het ‘wegwerken’ van klachten, maar helpt mensen te leren accepteren en om op te houden met vechten tegen klachten.

EMDR. Door de training EMDR kreeg ik handvatten om mensen op een andere wijze trauma’s te helpen verwerken.